Amanda Fridholm, klass 9A1 på Liljeskolan, får årets Kim Wall-pris.

Priset delades i år ut för femte gången, och det görs till minnet av Kim Wall som var elev på skolan 2000-2003. Bakom priset står familjen Wall och Trelleborg St Nicolai Rotary Club. Vinnaren utses av skolans svensklärare.
Årets motivering lyder:
”Amandas texter präglas av ett stilsäkert berättande, där målande beskrivningar av både personer och miljöer fångar läsaren. Amanda har ett stort intresse för skönlitteratur och läsning, vilket också märks i hennes skrivande . Hon har även ett rikt ordförråd och hennes berättelser har en tydlig samt personlig stil. Vi önskar Amanda lycka till med hennes framtida skrivande.”

Kim Walls mor Ingrid, inledde ceremonin med att berätta om sin dotter och hennes väg från dåvarande Liljeborgsskolan till den stora världen där hon arbetade som journalist. Maria Appelgren från St Nicolai Rotary club talade om organisationens arbete för fred i allmänhet och kampen mot polio i synnerhet. Därefter var det dags att avslöja årets vinnare inför alla niondeklassare på skolan. Amanda blev både överraskad och väldigt glad. Förutom en prissumma på 2500 kronor får hon diplom, Boken om Kim Wall samt den speciella pin som tagits fram för att hedra Kims minne.
Text och foto: Ingrid Wall