Elvina Christensson, klass 9 g2 på Liljeskolan, är årets Kim Wall stipendiat. Det är fjärde året som Trelleborg St Nicolai Rotary Club delar ut ett stipendium till minne av journalisten Kim Wall.
 
Stipendiet går till en elev på Kims gamla skola, Liljeskolan, som visat fallenhet för det svenska språket.  Prissumman är 2 500 kronor. Stipendiaten får också diplom och en speciell pin, utformad efter Kims hand. 
 
Ingrid Wall, mamma till journalisten Kim Wall, tillsammans med årets stipendiat Elvina Christensson. Foto: Joachim Wall
Priset delades ut av Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall, som inför skolans niondeklassare berättade om sin dotter och hennes resa från dåvarande Liljeborgsskolan till den stora världen. St Nicolai:s president Hans Ström passade på att berätta om Rotarys arbete, och poängterade speciellt insatsen för utrotning av polio. 
 
Det är skolans lärare i svenska som utser stipendiaten. Motiveringen för Elvina är som följer:
 
”Årets stipendiat är en tjej vars röst hörs bäst när hon får uttrycka sig i skrift. Det är i hennes texter hennes ord får liv och det är där hennes kreativa uttryck ger sig bäst tillkänna. Hon förmedlar alltid ett genomtänkt innehåll på ett intresseväckande och medvetet sätt. 
 
Redan i årskurs sju utmärkte hennes texter sig på ett positivt sätt som starka, livliga och lekfulla. Hennes utveckling har fortsatt positivt under åren här på Liljeskolan. Hon formulerar sig proffsigt och vågar i sina texter ta ställning och argumenterar med stilistisk självsäkerhet – även när åsikten inte är hennes egen.
 
Vi hoppas att hennes skrivarglädje och nyfikenhet fortsätter och att hon med sin skrivarröst en dag får möjlighet att påverka samhället och världen i stort. Vi ser fram emot att läsa mer av henne i framtiden!”