Vår medlem Gunnar Henriksson har sedan kriget utbröt i Ukraina organiserat hjälpinsatser till landet i samarbete med SBA, Swedish Business Association.

Det är SBA som samlar in pengar och Gunnar hjälper till med kontakterna i Sverige. Affärskontakterna i Ukraina före kriget blev omgjorda till att hjälpa till som volontärer i kriget istället. Samma människor bara en helt ny omvärld att överleva i.
SBA och Gunnar lägger ner mycket tid och energi samt mod för att se till att det ska finnas fungerande fordon, pickuper i Ukraina. Dessa pickuper används för transportera skadade och sjukvårdsutrustning. SBA köper in begagnade pickuper och ser sedan till att de kommer till rätt mottagare. Många gånger är det Gunnar själv som sköter transporten in i Ukraina och det sker genom krigsområden. Nätverket i Europa är stort och det är många som hjälper till med inte minst pengar. Men behovet är outtömligt så kan du bidra med en slant är de oerhört tacksamma. Har du en pickup du vill skänka så kontakta oss så får du kontaktuppgifter till Gunnar.

Vill du hjälpa till får du gärna skicka en summa till detta swish-nummer som går till SBA organisationen: +46(0)70 001 9827 mottagare Håkan Klarin