Publicerad av Ulf Bingsgård
I många år har klubben past presidents träffas en gång om året för att ha en trevlig social aktivitet tillsammans. Oftast har dessa träffar inneburit en resa till mål valt av den senast inkomna past presidenten. I år bar det iväg till grannkommunen och Sydkustens Pillehill för en middag. 
 
 
En tradition inom Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb har varit att en gång om året träffas past presidents vid sidan av ordinarie klubbmöte. Detta har varit ett sätt att ha trevligt tillsammans men också bygga relationer de presidentgenerationerna emellan. Oftast har dessa träffar inneburit en resa. Tyskland har varit ett populärt resmål i många år. Förra året gick resan till Roskilde, för besök både i Domkyrkan och på Vikingaskeppshallen. 
 
 
 
 
 
 
I år blev det en något kortare resa, i både avstånd och tid. Det blev en middag på Brasseri Sydkustens Pillehill. En restaurang som ligger precis utanför Trelleborgs kommungräns. 
 
På denna träff var Peter Lindbäck, president 2001/02, Ingrid Wall, president 2002/03, Maria Appelgren, president 2007/08, Ylva Kristina Ekelund, president 2009/10, Tommy Bengtsson, president 2010/11 samt Ulf Bingsgård, president 2017/18 som också var kvällens arrangör. Året efter man varit president är man Immediate Past President, agerar stöd åt årets president och sitter bland annat i styrelsen. Året efter att man varit Immediate Past President blir man bara past president och det första uppdrag man har då är att arrangera past presidentträffen. 
 
En ljuvlig trerättersmiddag med fänkålsgravad lax till förrätt, kokt hälleflundra till huvudrätt och äppelpannacotta som avslutning gav inramningen för en trevlig kväll med många glada skratt. Samtalsämnena  varierade och handlade inte så mycket om det som varit utan vad man kan tänka sig för framtiden i klubben och inom Rotary. 
 
 
 
 
Den årliga traditionen med denna träff är viktig och trevlig att förvalta vidare för framida past presidents.