Idag den 24 oktober är det World Polio dagen.
Rotary har i många år bidraget till attt försöka utrota denna hemska sjukdom. Det är mycket nära nu och vi i vår klubb beslutade att bidra med pengar.
Tack medlemmar till ett klokt och viktigt beslut 🌟🌟🌟
För varje dollar Rotary samlar in bidrar Bill and Melinda Gates Foundation med 2 US dollar. 3 dollar är det som behövs för att vaccinera ett barn.
Rotary har arbetat för att utrota polio i mer än 35 år. Vårt mål att befria världen från denna sjukdom är närmare än någonsin.
Som grundande partner till Global Polio Eradication Initiative har vi minskat poliofallen med 99,9 procent sedan vårt första projekt för att vaccinera barn i Filippinerna 1979.
Rotarymedlemmar har bidragit med mer än 2,1 miljarder dollar och otaliga volontärtimmar för att skydda nästan 3 miljarder barn i 122 länder från denna förlamande sjukdom. Rotarys påverkansarbete har spelat en roll i regeringarnas beslut att bidra med mer än 10 miljarder dollar till insatsen.
Idag är polio fortfarande endemisk endast i Afghanistan och Pakistan. Men det är avgörande att fortsätta arbeta för att hålla andra länder fria från polio. Om alla utrotningsinsatser upphörde idag, inom 10 år, skulle polio kunna förlama så många som 200 000 barn varje år.
Varje bidrag gör skillnad!